Svar på läsarfråga!

Källa: http://www.maca-pulver.se/superfood/21-raw-ekologiskt-mesquite-pulver.html

Vad är mesquite?

Mesquite är en baljväxt som gör sin bostad i några av de torraste klimat på jorden. Mesquitepulver lagas från mesquitträdets frökapslar där de torkade kapslarna malts ned till ett fint pulver. Vi är alltid intresserade av att livsmedel som används av indiska kulturer och mesquite gör oss inte besviken.

Över hela Amerika, från Chile till Kalifornien, har mesquite använts av den indiska befolkningen under århundraden som en tillförlitlig källa av mat i de hårdaste klimater. Många djur i öken utnyttjar också näringen  i Mesquite, som ekorrar, fåglar och även prärievargar. I själva verket gör mesquite upp ca 75% av en coyote kost under sommarmånaderna.

 

Fördelar med mesquite

Mesquite visar upp en imponerande proteininnehåll och en solid mängd olika mineraler. Den är särskilt rik på kalcium, magnesium, fosfor och svavel. Mesquites kombination av kalcium och magnesium gör det till en självklar val för våran benhälsa. Men den indiska befolkningen använda inte bara mesquite som ett livsmedel, detta heliga trädet användes också medicinskt, som stöds av mesquites förmåga att förstärka immunförsvaret.

 

Kvalité

Vårt certifierade ekologiska, råa mesquite pulvret torkas vid låga temperaturer och försiktigt mals till ett fint pulver. De flesta Mesquite pulver på marknaden är ganska grova och korniga och smakar lite rostad.

 

Hur använder du mesquite

Mesquite unika smak lämpar sig till en mängd olika maträtter. Som smaksätter eller till söt mat. Smaken har beskrivits som rik, nötig och melass-liknande med inslag av karamell. Försök lägga till en sked till smoothies, våfflor, pannkakor, smaksätta en salladsdressing eller använda för att tjockna och förbättra soppor och såser. Smaken blir en ren njutning!Jag köpte mitt på green matmarknad i malmö. Det finns liknande affärer i alla lite större affärer. Det är bara att googla!Kommentarer
Postat av: Lisa

Det kallar jag utförligt svarat! Nu vet jag, tack!

Svar: Googlade det och kopierade det bara rakt av, haha. Så det var inte så komplicerat ;)
Men varsegod!
Linnéa None

2013-02-10 @ 23:48:51
URL: http://koffeinpralin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: