Vinbärsbulgur med timjandoftande svamp och quorngryta


Vinbärsbulgur:
(1 port)

35 g fullkornsbulgur
40 g frusna vinbär (Jag använde röda och svarta)
ca 1 tsk steviaströ
10 g solroskärnor

Koka bulguren efter anvisningarna, mikra bären och rör ihop dem med steviaströ. Blanda bärkompotten, den tillagade bulguren och solroskärnorna.

Timjandoftande svamp och quorngryta

50 g kantareller
50 g champinjoner
15 g gul lök
100 g quorn (Hackade fileer eller strimlor)
100 g extra lätt matgrädde
En vitlöksklyfta, färsk eller torkad timjan, vitlökspeppar eller svartpeppar, soja och örtsalt.

Fräs svampen, den gula löken, vitlöken och quornen.
Tillsätt matlagningsgrädde, soja och samtliga kyddor.
De sötsyrliga vinbären passar bra ihop med den lite smalare svampgrytan och solroskärnorna bidrar med nyttigt fett till portionen.


Servera vinbärsbulguren och grytan tillsammans. MUMS!


Kcal: 370

E% 27/43/29


Protein: 25 g
Fett: 39 g
Kolhydrater: 12 g

Inom de närmsta dagarna kommer jag nog lägga upp ett inlägg om energiprocent då jag anser att matkvaliten är lika viktig om inte viktigare än antalet kalorier och vad jag tycker om moderna dieter som sägs vara bra för hälsan.


Kommentarer
Postat av: Tea Cup

Åh du är så duktig! Hur kommer du på alla de här maträtterna? När jag lagar mat blir det alltid samma sak, typ någon slumpmässig soppa eller gryta som smakar likadant varje gång..

2012-10-17 @ 22:01:17
URL: http://teacup.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: