Mjuk kaka i tre varianter (Sockerfri och nyttig)


Det där med efterrätt är något jag inte kan förstå mig på.
Ska man först äta en hel middag och sedan efter det äta ytterligare?!
Nejtack.
Jag äter mina sötsaker som fika eller kvällsmys!

Här har ni ett recept!
 

Mjuk kaka i miniformat grundrecept:
(För en normalstor form tredubbla receptet.)

1 ägg
ca 1 msk steviaströ (eller annan sötning)
50 g valfritt nyttigt mjöl (t.ex 25 g fiberfin och 25 g grahamsmjöl.)
1 tsk bakpulver
vaniljpulver
50 g kvarg
valfri smaksättning.

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingridienserna i en separat bunke.
Vänd ner i äggsmeten tillsammans med kvargen.
Lägg till eventuell smaksättning
Häll upp i en lite pajform som jag, i muffinsformer eller för ett tredubblat recept en normal bakform.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 35-40 min.

Kcal: 244 (utan smaksättning.)

Varianter:


Klassisk morotskaka:
Lägg till 60 g rivna morötter.
Krydda med kanel, ingefära kardemumma.
Frosting bestående av steviaströ, vaniljpulver, citron/limesaft och kvarg.

Äppelkaka med mandelsmak:
Jag använder mig av 30 g mandelmjöl och 20 g fiberfin.
Lägg till ett äppel i bitar
Krydda med kanel i massor

Blåbär och kardemumma kaka:
Lägg till 1 dl micrade blåbär
Krydda med kardemumma
Toppa med solrosfrön.

Mjuk pepparkaka: 
Jag använde mig av 20 g fiberfin, 20 g rågsikt och 10 g mandelmjöl.
Lägg till 50 g micrade och lättströade lingon
Krydda med pepparkakskrydda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: