Nyttig och sockerfri saffranskaka med julstämning!

Gjorde ännu en variant av min mjuka kaka i miniformat.
Denna gången kryddad med saffran. Gissa om det var gott?!
(även om jag misslyckades och gräddade den på för höga grader och strödde russinen över kakan istället för att blanda ner dem, vilket resulterade i att de blev brända. Men jaja. Ni får receptet som det skulle vara)

Saffranskaka 2 port
(Tredubbla för normalstor form)
1 ägg
1 äggvita
1 msk steviaströ
25 g grahamsmjöl
25 g mandelmjöl (5 msk mjöl sammanlagt)
70 g kvarg
1 tsk bakpulver
1/2 pkt saffran 
Vaniljpulver
Lite russin

Vispa ägg, äggvita och steviaströ pösigt. Rör ihop de torra ingridienserna.
Blanda ner de i äggvispet tillsammans med kvargen, russinen och saffranen och häll upp i en form, (eller muffinsformar?) 
Grädda i ugn på 175 grader i ca 40 min.


Kommentarer
Postat av: Karin O

Låter faktiskt riktigt gott! Skulle ha testat om jag skulle varit hemma i Sverige!

2012-11-26 @ 11:45:02
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: