Matvetesallad med semitorkade tomater och pesto arribiata


4 portioner.)

400 g coctailtomater
4 portioner matvete (ca 150 g)
200 g fryst spenat
2 msk pesto arribiata (funkar säker med annan oxå men den här är god!)
2 mozzarellaostar
2 msk pinjenötter (Valfritt)


Sätt ugnen på 150 grader. Halvera tomaterna, lägg i en ugnsform och strö över salt. Låt stå i ugnen i 1 1/2 - 2 timmar.
Koka matveten enligt anvisningarna, i slutet av koktiden rör ner spenaten. 
Ta matvetet av plattan och rör ner peston. Lägg upp och toppa med riven mozzarella och pinjenötter!


Detta är supergott!
Semitorkade tomater smakar mer koncentrerat tomat än vanliga tomater, men mer sött och inte lika skarpt som soltorkade. Jag älskar denna maträtt.

Och jag kommer ej längre lägg upp näringsinnehåll. Det får ni räkna ut själva om ni vill veta!
Kram.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: