Höstkaka

Mjuk pepparkaka är något jag äter året runt, jag älskar det! Men nu på hösten tycker jag den passar allra bäst. Det är ingen klassisk vinterkaka men lämnar ändå lite vintersmak och jullängtan på läpparna.

 

Mjuk pepparkaka:
2 msk kokosmjöl (går att byta ut!)
1 liten banan
1 litet äpple
2 äggvitor (går att hoppa över för ett veganskt alt)
1/2 dl kvarg
steviaströ
1 tsk bakpulver
Nejlika, kanel, kardemumma, ingefära eller pepparkakskryddblandning

Riv äpplet och mosa bananen, häll i allt i en bunke och vispa tills det är blandat. Häll sedan ner den färdiga smeten i en burk eller en microsäker skål. Micra i ca 1,5 minut. Jag serverade min lite fint med kvarg med vaniljpulver utblandat med mjölk och pudrade över lite kanel!

Ännu en rosa gröt! (Med lite choklad på toppen)

Ett ord är allt som krävs: Perfektion!


Raspberry-porridge:

1 dl havregryn + 1 dl mjölk + 2 dl vatten
En nypa salt och en nypa vaniljpulver
1/2 banan
1 dl frysta hallon
Ev 1 äggvita

Koka gröten på vanligt sätt, när den tjocknat till en lagom konsistens blanda ner en halv mosad banan och hallon, låt koka lite till. Rör sedan ner äggvitan och saltet. Toppa med lite hackad mörk choklad. (Jag använde mig av en ruta, dvs ca 10 g 80 procentig choklad) Låt smälta på gröten, hugg in och du är i mathimlen!

Easypeasy och gott


Kesofrulle med lyxtopping:
1 dl keso
1 dl turkisk yoghurt
Vaniljpulver
Bär (Jag använde mig av tinade hallon och hemmaodlade björnbär)
1 hackad proteinbar

Blanda ihop den turkiska yoghurten och keson med vaniljpulvret, toppa med dina favoritbär och en hackad proteinbar! Simpelt och underbart.