Chokladigt!

Var chokladsugen som fasiken imorse. Det resulterade i en chokladkräm. Testade att slänga in den i micron för att få den lite varm och len. Med ett lyckat resultat!






Varm chokladröra:
1,5 dl keso
3/4 banan
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao

Lägg ner allt i en mixer. Mixa tills det blir nästan slätt. Häll upp i en microsäker skål och micra i 1 och en halv minut. Toppa med jordgubbssmoothien och kokosglingor!

Jordgubbssmoothie:
Några frusna jordgubbar
En skvätt mjölk
Lite sötströ

Mixa ihop allt till en glasliknande konsistens..

Quinoagröt



Quinoagröt:
0,5 dl quinoa + 1-2 dl vatten
en nypa salt
Kanel och vaniljpulver
 
Koka upp vattnet i en kastrull. Skölj quinoan och tillsätt i det kokande vattnet. Låt koka under lock på svag värme i ca 15 min. Rör ner kanelen och saltet. Lägg upp i en skål och häll över lite mjölk! 

Jordnötssmörskvarg:
1 dl kvarg
1 rejäl msk jordnötssmör
Kanel och vaniljpulver
1 tsk sötströ eller motsvarande

Blanda ihop allt och toppa quinoagröten med det hela. Samt äppelbitar från ett litet äpple!



Underbar soppa

Häromdagen gjorde jag en soppa som blev hur god som helst! Soppa är en av mina favoriträtter. Tycker att det är perfekt mat. Men man får inte glömma bort att äta någon macka till då det är ganska "lätt" mat.


Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära:
(4 port)
1 rejäl bit ingefära
3 vitlökskyftor
2 burkar kokosmjölk
2 buljongtärningar
1 kg morötter
Sambaloelek efter smak
1 lime
1 burk konserverad ananas
Räkor (ca 300g)

Hacka ingefäran och pressa vitlöken. stek i olja. Skala morötterna och hacka, lägg ner i grytan tillsammans med kokosmjölken och buljongen. Låt koka tills morötterna är mjuka och riv limens skal fint och blanda ner tillsammans med limesaften. Mixa med en stavmixer. Smaka av med sambaloelek. Häll av saften av ananasen och häll ner i soppan. Servera i skålar. Hacka ananasringarna och tina räkorna och toppa soppan med det. YUM!

Rosa frukost

Ni har säkert sett chokladbollsröran som cirkulerar på alla hälsobloggar. Själv har jag testat den både en och två gånger och tycker den är jättegod. Receptet kommer ursprungligen från en av mina favoritbloggar Kanel och kardemumma. Kika in det där! Idag gjorde jag en liknande röra men med smak av kardemumma resultatet blev enligt mig helt fantastiskt! 


Kardemummaröra:
1,5 dl keso
0,5 dl havregryn
2 msk mandelmjöl
1/5 banan
Kardemumma, kanel och vaniljpulver

Släng ner allt i en mixer och mixa!

Jordgubbsfluff:
2 dl frysta jordgubbar (100 g)
0,5 dl kvarg
1 äggvita
vaniljpulver
ev sötning

Tina jordgubbarna. Vispa äggvitan hårt. Mixa jordgubbarna och kvargen och rör ner äggvitefluffet. Toppa kardemummaröran med det hela!


Gottis

Gjorde en underbart god frukost häromdagen och jag kuna inte låta bli att göra om den idag igen!
Testa denna, den smakar efterrätt och är så himla god.




Kokos och citronröra:
1,5 dl keso
1 dl kvarg
1 citron
2 tsk sötning (jag använde ica's sötströ)
2 msk kokosflingor
En massa frysta blåbär, både stora och vanliga

Blanda keson, kvargen, kokosen och sötningen. Riv citronskal fint och rör ner. Smaka av så det blir lagom mängd. Pressa ner citronsaft från hela citronen. Toppa med blåbären och ät.




Fluffigt

Proteinrikt fluff med underbar halvfrysta konsistens. Jättebra topping på kaka/gröt osv och funkar också som mellis! Love it!



Hallon och blåbärfluff:

1,5 dl kvarg
2 äggvitor
1 banan (helst fryst)
1 dl hallon (helst frysta)
1 dl blåbär (helst frysta)

Vispa äggvitorna hårt. Mixa halva bananen med hallonen och häften av kvargen, tillsätt hälften av äggvitfluffet. Mixa andra halvan av bananen med resten av kvargen rör ner resten av äggvitfluffet. Blanda eventuellt ner kanel och vaniljpulver. Lägg upp på en tallrik eller servera i glas. Toppa med något gott!

Topping: Pauluns hallon kakao granola. Testa denna!! Sjukt god!