Tillbaka från london!

Nu är jag tillbaka efter en underbar vistelse i london och självklart så har jag en frukost att lägga upp ;)
Sanningen att säga så kom jag hem för några dagar sedan, men jag har varit krasslig fram tills nu. Blir så arg på vädret och mitt imunförsvar. Jag vill ju ut och springa. Nu!



Mannagrynspudding:
2 msk mannagryn + 1 msk vetekli + 2 dl mjölk
2 tsk carob
1 ägg
1 tsk bakpulver

Koka mannagrynsgröten på vanligt vis (på kvällen. Låt svalna och rör sedan ner övriga ingerienser. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Toppa med något gott!


Frosting:
1/2 banan
1 dl kvarg
neljika, kanel, vaniljpulver

Mosa bananen och blanda ner resten.

Topping: Kokosflingor och rostade hackade mandlar.

100 + följare!!!

Nu har jag kommit upp i över hundra följare på bloglovin! Jag känner mig ganska stolt över det.
Välkomna hit mina vänner! Jag hoppas att ni gillar mina recept.
Jag kan väl erkänna att det inte har blivit så mycket nya inlägg här på senaste, men jag har helt enkelt inte haft tid. Har ägnat mig åt roliga saker som att hälsa på mormor, rota genom hennes garderob i jakt på fina gamla kläder, umgåtts med kompisar, gått i skolan och jobbat.
Här kommer iallafall dagens lyxiga frukost! (Med två chokladbitar vid sidan om. 70 % YUM)
Och japp, jag är obsessed vid kall gröt!


Kall kesogröt:

1 dl havregryn + 1 msk vetekli + vatten
1 dl keso
2 msk turkisk yoghurt
vaniljpulver och ev sötning
Frysta jordgubbar

Koka gröten på vanligt vis. Låt svalna och rör sedan ner keson och turkisk yoghurt. Låt bären tina (micro ev) och rör sedan ner dem med. Låt stå i kylskåpet över natten och avnjut på morgonen!

Mellis!




Kesokvarg:
1,5 dl keso
0,5 dl kvarg
1 dl fil/naturell yoghurt
Vaniljpulver ev

Såhär tycker jag att min kesokvarg får en bra konsistens, jag gillar när den blir aningen lösare än om man bara blandar keso och kvarg.

Päronmos: 
1 stort/ 2 små päron
vatten

Skala päronet, kärna ur och hacka i bitar, lägg det i en skål tillsammans med vatten, täck över skålen och micra tills det är mjukt. Mixa med en mixer så får du ett underbart och gottgott päronmos!

Topping:
Torkade vita mullbär.



Ful favvo

Jaa, nu kommer receptet jag lovade er för ett tag sedan, detta är jättemumsigt!!
Dock så gör det sig inte vidare bra på bild, som ni ser, haha. Men ge det en chans ändå tycker jag!
Det är en pyttelite annorlunda version på vanligt gröt och, tro mig, mycket godare!

Kall mjölkgröt:

1 dl havregryn
2 dl mjölk/mandelmjölk
1,5 dl vatten
En grutta salt och en pust kanel.
Mandlar, hackade och rostade

Koka havregrynen (till en ganska lös gröt) i vattnet och 1,5 dl av mjölken. rör ner saltet, mandeln och kanelen. Ställ in i kylskåp över natten och på morgonen blandar du ner 0,5 dl mjölk till så den får en bra konsistens. Toppa med osötat äppelmos och you are in heaven. YUMMIE!

Inspiration

Ännu en frukostispirerad från Emma barremyr. Mequitefluffet var mumsigt och bären och det, men overnightoatsen tyckte jag inte riktigt var något hit! Men ändå värt att testa kanske?
Imorgon får ni ett recept på en ny frukostfavorit förresten. Kika in då!




Overnight-oats:
1 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk vetekli
1 nypa vaniljpulver

Blanda ihop samtliga grejor och låt stp i kylskåpet över natten!

Mesquitefluff:
1 äggvita
1 dl kvarg
1/2 banan
1-2 tsk mesquite
 
Vispa äggvita tills den blir maräng, rör ner kvarg, mosad banan och mesquite. Jag brukar låta stå i frysen ett tag så det blir lite isigt!

Topping:
Gott och blandat nötsmör
1 kiwi
frysta hallon
frysta blåbär



Gott och blandat nötsmör

Jordnötssmöret är slut och jag hade inte tillräckligt stor mängd nötter av någon sort för att kunna slänga ihop ett eget nötsmör.
Så jag bestämde mig för att helt enkelt blanda! Och gott blev det.



Ingredienser:
(Har inga mått tyvärr)

Mandel
Pumpafrön
Kokosflingor
Honung
Salt

Rosta nötterna och mixa tills det blir ett smör, blanda ner en gnutta honung och en nypa salt!
 

B-R-E-A-K-F-A-S-T

Åh frukost, älskade frukost!
Njuter verkligen av den måltiden varenda dag. 
Idag blev det chokladigt (igen!!!) med hallon och fluff!



Ugnsbakad choklad och hallongröt:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1/2 dl kvarg
1/2 dl mellanmjölk
1 äggvita
1-2 msk kakao
2 dl frysta hallon (100 g)
1 tsk bakpulver
Steviaströ/honung
En näve mandlar

Låt hallonen tina i antingen micro eller i rumstempratur. Hacka mandlarna. Blanda ihop de blöta ingredienserna och de torra för sig
Vispa sedan ihop allt och grädda i ugnen på 220 grader i 12 minuter.

Topping:
Kvargfluff (1 vispad äggvita, 1 dl kvarg, några nypor vaniljpulver)
Kakaonibs och hackad mandel

.
 

Davos och ett budgettips!

Jag tycker inte om naturell yoghurt.. Jag har ingen aning varför, jag tycker bara inte om det. Därför testade jag att göra davosgröt eller alpmusli på havregryn, russin och fil! 

Anledningen till att jag lägger till kruska kli eller vetekli i min gröt är för att den ska bli mer fiberrik. Fribergrynen man köper i affärerna består faktiskt av precis havregryn och kli. Så vi köper storpack med havregryn och en påse kli istället. Mycket billigare på det sättet!!!




Davos:
2 dl fil. (eller naturell yoghurt)
1 dl havregryn
1 msk kruska kli/vetekli
1 näve russin

Blanda ihop allt och låt stå i kylskåp över natten. Avnjut på morgonen tillsammans med en massa gottis som topping.

Topping:
Hackade pistagenötter, 1/2 päron och 1 dl frysta blåbär. SUPERGOTT!