Hallon - och citronmarinerad lax

Månadens uppgift var ju nytänkande, så här kommer en maträtt i den andan!
Gott och nyttigt.
Salladen och såsen går även att servera till vit fisk men då bör man blanda ner olivolja i salladen, eller tillsätta nötter eller avokado för att få nyttigt fett.

Laxen:

4 laxfiléer
1 citron
2 dl frysta hallon
citronpeppar, salt
(sambal oelek)

Låt laxfiléerna tina. Micra hallonen i micron i ca 2 min tills de blir helt mosiga och såsiga. Riv citronens skal fint och pressa citronen. Blanda med hallonen, salta och peppra och lägg eventuellt till sambal olelek eller chili. Låt laxen marineras i minst 3 timmar.

Matvetesalladen:
1 morot
1/2 salladshuvud
1/2 gurka
1 påse sockerärtor (150 g)
1 liten rödlök
>3 dl frysta hallon
motsvarande 2 portioner matvete
Äppelcidervinäger

Koka matvetet enligt anvisningar, riv moroten och hacka övrigt. Blanda alltsammans och på med en skvätt äppelcidervinäger

Citrondressing:
1 citron
matlagningyoghurt eller liknande
1 vitlöksklyfta
salt, citronpeppar

Riv citronens skal fint. Pressa ur saften. Blanda ner yoghurten och pressa vitlökskylftan. Smaka av med salt och peppar


Kommentarer
Postat av: Sofie

Åh jag älskar konstiga nytänkande rätter, denna lax ska jag testa :D

Svar: Det är du inte ensam om!Då borde du verkligen vara med i min januariutmaning. Den går ut på att laga ett nytänkande recept, ta foto på och skicka in till mig, så lägger jag upp bild och länkar.
Linnéa None

Postat av: Angelica

åh, det låter gott!

Svar: Jag gillade det!Min far tyckte dock att dressingen smakade lite för mycket citron. Men det tyckte jag bara var gott. Resten av familjen klagade iallafall inte!
Linnéa None

2013-01-03 @ 21:12:10
URL: http://angelicakatarina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: