Almondella!

 
Nötssmör är så jäääävla gott, eller hur?!
Här kommer en annorlunda variant som jag döpte till almondella.


Almondella:
2 nävar mandel
1 skvätt mjölk
Lagom mycket honung
1 nypa salt
Kakao efter smak!
 

Rosta mandeln i ugn. Tar ca 15 min på 200 grader. Släng ner de i en mixer och mixa så länge att det blir olidligt och lite till. Det är då det blir nötssmör! Ner med kakao, salt, honung och mjölk i mixern. Reglera mängden av rapsolja tills du är nöjd med konsistensen. Klart!
OBS: Denna måste förvaras i kylskåp!
Nötssmör går att använda till extakt allt! Endast fantasin sätter gränser.


Kommentarer
Postat av: Caroline

Ett tips är att lägga nötterna i blöt över natten innan du mixar. Då kommer oljan fram fortare

Svar: Tack! Superbra tips :D
Linnéa None

2013-02-09 @ 16:57:01
URL: http://carro6.blogspot.com
Postat av: Fancy F

Det där låter helt jävla underbart<3

Svar: Åh det är det verkligen! <3
Linnéa None

2013-02-09 @ 21:04:37
URL: http://fancyfamine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: