En tårta som den ska vara!

Denna tårtan är ursprungligen ett Very cherry chocolate cake recept som jag själv gjort om. Den är kanske onyttig för kroppen men ibland är onyttigheter nyttiga för själen, tänk på det! Very cherry tårtan är supergod men jag undrar om inte denna blev snäppet godare ;) Bjöd på den när jag fyllde arton till släkten och den blev mycket uppskattad av alla!
 
 

Bottnar:
2 ägg
2½ dl starkt kaffe
2½ dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)
450 g strösocker (5 dl)
85 g fin kakao (2 dl)
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla 3 stycken bakformar som är 20 cm i diameter.Jag brukar bottna dem med smörgåspapper så är det lättare att få ut dem..Blanda ner ägg, kaffe, matolja och filmjölk i en bunke och vispa ihop.Blanda sedan samman alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan till vätskorna. Vispa smeten tills den är klumpfri..Fördela smeten i de tre formarna, skaka formarna lite försiktigt så smeten fördelas jämnt.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter.De ska fortfarande vara kladdiga! Låt dem svalna ta sedan ut dem ur formarna. (Här brukar jag sätta in dem i frysen över natten innan jag gör nästa steg på tårtan. Jag brukar alltid göra tårtor i olika steg på flera dagar men det går lika bra att montera den direkt efter de har svalnat helt.)

Fyllning:
500 g mascarpone
drygt 3 dl vispgrädde
2½ dl dulche de leche
120 g florsocker
2 tsk vaniljpulver

Vispa samman mascarpne, grädde, socker och vaniljpulver till en fluffig, fast kräm. Rör sedan ner dulche de lechen försiktigt på låg hastighet, vispa inte för länge, då kan den bli lös! Fördela mellan tårbottnarna och bre över och runtom tårtan med tårtspade.

Choklad ganache:
100 g mörk choklad
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör

 Smält chokladen till ganachen i en kastrull tillsammans med grädden. Blanka av med en klick smör på slutet. Låt ganachen svalna lite så den tjocknar innan den fördelas över tårtan. 

Toppa med färska bär! Och din underbart mumsiga tårta är färdig att bjudas på!


Kommentarer
Postat av: Daniella Chanelle

Tror du det är okej att fuska med köpebotten?

Svar: Det går nog! Men det blir ju inte riktigt samma sak ;) Denna botten som jag har skrivit recept på här är ganska speciell :)
Linnéa None

2013-08-31 @ 16:46:33
URL: http://vapenbroder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: