Gissa vad jag åt till frukost??

KESOGRÖT! Haha, jag vet att jag har snöat in mig på det, men jag kan ju erkänna att jag börjar tröttna nu ;) Så det kan hända att detta blir den sista varianten på kesogröten på ett tag iallafall!


Kesogröt med syrlig citron:

1/2 dl havregryn + 2 dl vatten
1 dl keso
1/2 dl turkisk yoghurt
Citronzest från en halv citron
Citronsaft från en hel citron
1 liten msk honung
1 tsk Psylliumfrön

Lägg psylliumfröna i blöt i ungefär tredubbelt så mycket vatten. Koka gröten på spisen eller i micron. Rör ner honungen när den fortfarande är varm och låt sedan svalna. Blanda sedan ner de uppsvällda psylliumfröna, keson och yoghurten i gröten tillsammans med citronen. Servera kall på morgonkvisten

Tips på topping: 
Torrostade pumpafrö och gojibär.

Gräddkola

Livsmedelsaromer är ingenting jag vanligtvis använder mig av. Jag har ingen aning om vad de innehåller men det består väl mest av kemikalier och är därmed knappast nyttigt. Fast när jag hittade en överbliven liten flaska i kylskåpet som det stod "Gräddkola" på så kunde jag inte låta bli att testa den ändå. Resultatet blev gott men jag föredrar att använda mig av naturliga smaksättare.



Kesogröt med gräddkolasmak:
1/2 dl havregryn + 1 dl vatten + 1 dl mjölk
1 dl keso
1 tsk psylliumfrön
1 msk steviaströ
1 nypa vanijpulver
10 droppar gräddkola arom

Koka havregrynen på spisen. Lägg psylliumfröna i blöt i ca 1 msk vatten och låt dem svälla. Låt gröten svalna och blanda ner gräddkola aromen, vaniljpulvret, psylliumfröna och keson. Ställ in i kylskåp över natten och ta fram på morgonen.

Topping: Blåbär och rostade, hackade mandlar.

Jag kanske borde göra en kokoskategori?

Mmm mums, gröt är underbart att starta dagen med. Härom dagen gjorde jag kokosgröt med mangopuré och satan i gatan vad gott det blev. Crazy tasty!



Kokosgröt:
1 dl havregryn
1 msk kruskakli (valfitt men det adderar fibrer till gröten)
1 msk kokosflingor
1 dl mjölk + 2 dl vatten
1 äggvita (valfritt men äggvitan bidrar till protein)

Rosta kokosflingorna i en kastrull (detta gör att kokossmaken kommer fram mer), häll sedan på vätskan och blanda ner havregrynen och kruskaklin. Låt koka ihop till en gröt med lagom konsistens (Jag gillar min väldigt lös när jag har mjölk i) och vispa ner äggvitan. Toppa med mangopuré!

Mangopuré:
1 dl frysta mangobitar + lite vatten

Låt mangon tina och stavmixa ihop med lite vatten.

+ ett glas bubbelvatten med frysta jordgubbar i. Enkelt och så fräscht. Testa!

Morotsgröt på bästa möjliga sätt

Jag har testat morotsgröt flera gånger men aldrig riktigt fastnat för det, men jag gjorde det igen och denna gången blev det jättegott!



Morotsgröt
1 dl havregryn + 1 msk kruskakli
1 dl mjölk + 2 dl vatten
En nypa salt
1 äggvita
Rejält med kanel, lite kardemumma, ingefära och vaniljpulver
1 finriven morot

Koka havregrynen, mjölken, vattnet och den finrivna moroten tills det blir en gröt. Blanda ner resten och toppa med valnötter. Tänk att mjölken kan göra så stor skillnad! Gröten blir så mycket sötare och lenare.


Hälsa våren välkommen med fräsch och nyttig glass!

Mellanmål är jätteviktigt för flera anledningar. Bland annat för att hålla humöret uppe!
Denna nyttiga och goda smoothie-glassen är absolut en humörhöjare i bara smaken. Ett perfekt mellis.




Smoothieglass:
1 liten fryst banan
5 stora frysta jordgubbar
1 dl kvarg
1 msk kakao

Mixa ihop allt och njuuuuuuut!

Topping: cacaonibs, chiafrö och frusna jordgubbar.