Pepparkakskladdkaka

En av mina vanliga kladdkakor, men smaksatt med pepparkakskryddor istället för kakao.
Jag var skeptiskt till att börja med, men resultatet var en kladdig kaka med julsmak och en fröjd för smaklökarna!
Vill man ha den glutenfri så är det bara att ersätta grahamsmjölet mot mandelmjöl, jag drygar alltid ut det lite eftersom att mandelmjöl är ganska mycket dyrare än vanligt mjöl
Och för en vegansk nyttig pepparkakskladd kaka så utgå ifrån detta (Klick) recept men hoppa över kakaon och lägg till pepparkakskrydda.



Pepparkakskladdis:
1 liten form.

1 ägg
1 msk steviaströ
1 dl kvarg
2 msk mandelmjöl
1 msk grahamsmjöl
2 krm bakpulver (jag änvänbde 1 krm bikarbonat, det funkade också)
1 krm vaniljpulver
Pepparkakskrydda (jag vet inte mängden då jag bara hällde i och smakade av)

Vispa ägg och steviaströ, rör ner övriga ingredienser.
Skjutsa in i micron i 1 min eller baka i ugn på 200 grader i ca 20 min.
Jag låter den alltid bli kall genom att sätta in den i kylskåp några timmar innan jag äter den. Men den går att äta varm med.
Jag toppade men vaniljkvarg, quinoapuffar, en klippt aprikos och pekannötter.



Kommentarer
Postat av: Becka [fotoblogg]

Åh mums så gott!
sv: Absolut, kommer att visa naglarna senare! :)
Åh, vad kul! du får visa de naglarna också, hihi.
Låter hur gott som helst, ska jag absolut testa!
Julkramar till dig fina Linneá ♥

2012-12-21 @ 23:31:49
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vad gott med smak i kladdkakan! Har inte smaksatt kladdkaka, men använt pepparkakssmak i chokladtryfflar :)

2012-12-22 @ 11:46:16
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: