Morotskaksfrukost
Ugnsbakad gröt med morotskaksmak, mumma!
Morotskakagröt:
1 dl havregryn
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 banan
1 morot
1 näve hackade valnötter
Kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver
Riv moroten, mosa bananen, blanda ner ägg och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
Jag toppade med vaniljkvarg (kvarg, vaniljpulver och lite mjölk för att göra den mindre tjock) och lite morotrasp som dekoration.

Morotskakagröt:
1 dl havregryn
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 banan
1 morot
1 näve hackade valnötter
Kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver
Riv moroten, mosa bananen, blanda ner ägg och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.
Jag toppade med vaniljkvarg (kvarg, vaniljpulver och lite mjölk för att göra den mindre tjock) och lite morotrasp som dekoration.