Julig quinoa
Svängde ihop ett lite juligt recept.
Jättegott såhär veckorna innan jul. Jag gillar verkligen quinoa, det har lite tuggmotstånd, men man kan ju byta ut det om man vill.
Det går självklart även att byta ut quornfiléerna mot kyckling. Det gjorde jag till övriga familjemedlemmar då jag är den enda vegetarianen.
Testa vet jag!
Receptet är inspirerat från någonting jag fann i någon tidning som jag inte minns vilken. Jag har dock ändrat och fixat.
Julig quinoa:
4 portioner
Quinoasallad:
2 port quinoa
1 pkt brysselkål (500 g)
4 äpplen
Purjolök
Några nävar mandel
Några nävar russin
Quorn/kycklingmarinad:
Honung
soja
vitlök
kanel
svartpeppar
Sås:
kvarg/matyoghurt/liknande
kanel
Blanda först marinaden.Lägg ner kyckling/quorn och låt dra åt sig smak i några timmar.
Dela brysselkålen, äpplena och hacka purjolöken. In med kycklingen/quornen och grönsakerna i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Sätt igång med quinoan och koka enligt anvisningarna.
Rör ihop dressingen/såsen.
Blanda brysselkålen och äpplena med den färdiga quinoan och strö över hackad mandel och russin.
Servera quinoasalladen med såsen och kycklingen /quornen.
Jättegott såhär veckorna innan jul. Jag gillar verkligen quinoa, det har lite tuggmotstånd, men man kan ju byta ut det om man vill.
Det går självklart även att byta ut quornfiléerna mot kyckling. Det gjorde jag till övriga familjemedlemmar då jag är den enda vegetarianen.
Testa vet jag!
Receptet är inspirerat från någonting jag fann i någon tidning som jag inte minns vilken. Jag har dock ändrat och fixat.

Julig quinoa:
4 portioner
Quinoasallad:
2 port quinoa
1 pkt brysselkål (500 g)
4 äpplen
Purjolök
Några nävar mandel
Några nävar russin
Quorn/kycklingmarinad:
Honung
soja
vitlök
kanel
svartpeppar
Sås:
kvarg/matyoghurt/liknande
kanel
Blanda först marinaden.Lägg ner kyckling/quorn och låt dra åt sig smak i några timmar.
Dela brysselkålen, äpplena och hacka purjolöken. In med kycklingen/quornen och grönsakerna i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Sätt igång med quinoan och koka enligt anvisningarna.
Rör ihop dressingen/såsen.
Blanda brysselkålen och äpplena med den färdiga quinoan och strö över hackad mandel och russin.
Servera quinoasalladen med såsen och kycklingen /quornen.
Åh mums!
sv: Men vilken bra idé! Tusen tack finaste Linneá!
Det ska jag absolut fundera på, & kolla om det finns intresse. :D
Kramar ♥
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu